Om mig

om mig - Maria PannulaJag är född norrlänning och Norrland finns alltid i mitt hjärta hur lång bort jag än kommer. Favoritårstiden är vinter med massor av snö men jag åker varken skidor eller skridskor, pulkaåkning är det som gäller. Hamnade som 13-åring i Köping (det var inte kul), här har jag rotat mig men jag (och min man) skulle flytta till Luleå i morgon om det inte vore för att barnen som inte vill flytta och jag förstår dem, kommer själv ihåg hur det var att flytta långt bort från sina vänner.

Min familj består av mina barn, Mikaela (-92), Mathias (-97) och Linnea (-00) samt min man Jukka. Vi bor i en gul villa strax utanför stan, här är det Jukka som står för vedklyvning och rensning i rabatterna medans jag är den som står nere i källaren och roar mig med tvätten;)det där med att påta i trädgården är inte min grej men sedan jag upptäckte hur otroligt kul det är att fotografera så kan man faktiskt hitta mig krypande i trädgården med kameran i högsta hugg.

Mina intressen är många men fotografering är nog min favorit. Jag gillar gamla svart-vita bilder, bilder som avbildar nedlagda fabriker, ödehus. Bilder på skepp, båtar, skärgårdar och hav är också favoriter fast jag är en riktigt landkrabba. Jag älskar att ta kort på allt förutom människor, favoriter är blommor och detaljer på vardagliga ting.

Ett annat intresse är att gör kort, det blir mest födelsedagskort men även ett och annat dopkort har det också hunnit bli och kring jul blir det förstås en massa julkort. De flesta av korten finns samlade på mariasmix.se »

Läsa är ett måste – tjocka böcker ska det vara Berättelsen om fjärrskådarna av Robin Hobb är min absoluta favorit.

Jag lägger gärna mina pengar på en bra film och jag har en hel del bokhyllan, Sci-Fi filmer är mina favoriter men romantiska kostymfilmer ligger också bra till, däremot så tittar jag inte så mycket på tv, jag brukar följa de vampyrserier som går men det är inte så att jag blir upprörd om jag missar ett avsnitt eller två. TV-serien Babylon 5 är den bästa serien jag vet, köpte hela serien och alla filmerna för en del år sedan då svensk tv inte verkade vara intresserad av att visa serien.

senast uppdaterad 15-01-18