mimali.se » Fotografier av Maria Pannula

Masthead header

Om mig

 Jag är född norrlänning och Norrland finns alltid i mitt hjärta hur lång bort jag än kommer. Favoritårstiden är vinter med massor av snö men jag åker varken skidor eller skridskor, pulkaåkning är det som gäller. Hamnade som 13-åring i Köping (det var inte kul), här har jag rotat mig men jag (och min man) skulle flytta till Luleå i morgon om det inte vore för att barnen som inte vill flytta och jag förstår dem, kommer själv ihåg hur det var att flytta långt bort från sina vänner.

Min familj består av mina barn, Mikaela (-92), Mathias (-97) och Linnea (-00) samt min man Jukka. Vi bor i en gul villa strax utanför stan, här är det Jukka som står för vedklyvning och rensning i rabatterna medans jag är den som står nere i källaren och roar mig med tvätten det där med att påta i trädgården är inte min grej men sedan jag upptäckte hur otroligt kul det är att fotografera så kan man faktiskt hitta mig krypande i trädgården med kameran i högsta hugg.

Mina intressen är många men fotografering är nog min favorit. Jag gillar gamla svart-vita bilder, bilder som avbildar nedlagda fabriker, ödehus. Bilder på skepp, båtar, skärgårdar och hav är också favoriter fast jag är en riktigt landkrabba.

Jag var under flera år sekreterare i Köpings Fotoklubb men 2012 beslutade jag mig för att avgå och bli ”bara” medlem för någonstans på vägen tappade jag fotointresset det blev för mycket av mycket men nu  efter ett halvår så har jag hittat tillbaka till allt som gör att jag tycker det är så kul att vara med i en fotoklubb. Jag älskar att ta kort på allt, förutom människor, favoriter är blommor och detaljer på vardagliga ting. Förutom denna sida så har jag också en bilddagbok på snapshots.mimali.se.

Under årskiftet 2010-2011 har jag varit med om att starta Bergslagens Naturfotografer som är ett sällskap av fotografer med naturfoto som ett stort intresse. Vår målsättning är att träffas såväl ute i naturen som på inneträffar där vi tillsammans kan utvecklas som naturfotografer samtidigt som vi trivs tillsammans och har roligt!

Ett annat intresse är att gör kort, det blir mest födelsedagskort men även ett och annat dopkort har det också hunnit bli och kring jul blir det förstås en massa julkort. De flesta av korten finns samlade på mariasmix.se »

Läsa är ett måste – tjocka böcker ska det vara Berättelsen om fjärrskådarna av Robin Hobb är min absoluta favorit.

Jag lägger gärna mina pengar på en bra film och jag har en hel del bokhyllan, Sci-Fi filmer är mina favoriter men romantiska kostymfilmer ligger också bra till, däremot så tittar jag inte så mycket på tv, jag brukar följa de vampyrserier som går men det är inte så att jag blir upprörd om jag missar ett avsnitt eller två. TV-serien Babylon 5 är den bästa serien jag vet, köpte hela serien och alla filmerna för en del år sedan då svensk tv inte verkade vara intresserad av att visa serien.

senast uppdaterad 13-01-02