Fotoarkiv » Fotografier av Maria Pannula

Masthead header

Äggigt värre!

Just nu så går jag på en fotokurs varannan onsdag som handlar om manuell fotografering. Vi får arbetsuppgifter mellan gångerna och en av uppgifterna att lämna in ikväll var ett vitt ägg mot en vit bakgrund. Enkelt trodde jag men se det var det inte för den vita bakgrunden blev ju inte vit hur jag än gjorde och photoshoppa fick vi ju inte.

Jag höll på ett par timmar med det eländiga ägget och hur jag än gjorde så blev det inte bra och sedan så visar det sig idag när jag råkade lägga ett vitt papper på kartongen som jag använde som bakgrund inte är vit, jo den ser vit ut så länge man inte lägger ett vitt papper på den för gör man det så blir det vita helt plötsligt grå/beige.

Man kan ju bli deprimerad för mindre men något nytt försök blir det inte, om jag aldrig kommer att göra om denna fotouppgift så kommer det i alla fall vara en gång för mycket.

Bilden ovan är den som ska lämnas in men sedan så kunde jag inte låta bli att redigera ett par bilder som jag vill ha det och då blev det så här, lite mer grått än vitt.

 • Annika A20 april, 2011 - 17:18

  Hmm, på min skärm drar det översta ägget åt lila-magenta-hållet… Föredrar den sista som är riktigt snygg i gråskalan. Halva bilden görs i Photoshop vet du väl 😉ReplyCancel

  • Maria21 april, 2011 - 09:14

   Ja original-bilden är verkligen blå-rosa, jag gillar det inte alls, tyvärr så fick vi inte photoshoppa utan poängen var att vi skulle få allt det vita vitt redan i kameran, vilket jag alltså misslyckade totalt med. Den sista bilden är också min favorit 😆ReplyCancel

 • Karin20 april, 2011 - 21:01

  Det där var säkert inte lätt! Men jag tyckte du fick till det bra. Var ”läraren” nöjd?
  Hoppas att allt är bra med dig nu när det stundar till långhelg!
  GLAD PÅSK!
  Kram KarinReplyCancel

  • Maria21 april, 2011 - 09:17

   Jo han var nöjd med skuggningen men tyckte att jag kunde ha gömt ringen som ägget står på och att jag skulle försökt ta bort blå-sticket i bilden.

   GLAD PÅSK!ReplyCancel

 • Cia20 april, 2011 - 21:16

  Mitten fixet är min favorit

  Glad Påsk!ReplyCancel

 • Micke23 april, 2011 - 03:32

  Inte lätt!
  Så olika de ”färgerna” blev.
  Jag gillade 2:an uppifrån.ReplyCancel

 • catja27 april, 2011 - 16:02

  Jag gillade ägget i mitten som var lite grovkornigt i bild och s/v.
  Bra med ett ’gråpapper’ att ljusmäta emot före fotografering om man nu inte får tillgå ps.

  Snygg layout. Vad är det för tema?ReplyCancel

  • Maria30 april, 2011 - 08:10

   Temat är från början Twenty Ten, http://2010dev.wordpress.com/ sedan så har jag plockat det som jag gillar bäst från mina tidigare teman och stuvat in och stuvat om.
   :kram:ReplyCancel